Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Málnás nektarin sörbet recept

Málnás nektarin sörbet recept

A Málnás nektarin sörbet hozzávalói:
3 nektarin,
20 dkg gurulós málna,
3 ek folyékony méz,
1.5 dl frissen préselt almalé,
fél citrom,
néhány citromfűlevél a díszítéshez.


A Málnás nektarin sörbet elkészítési módja:
A nektarint megmossuk, és papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A gyümölcsöt félbevágjuk, a magját, kivesszük, a húsát apró kockákra vágjuk. A gyümölcshúst összekeverjük a fél citrom kifacsart levével, a gyümölcscentrifugával frissen préselt almalével, végül az egészre rácsurgatjuk a mézet. Az így kapott gyümölcspépet lapos fémtálkákba adagoljuk, és 4 órán keresztül mélyhűtőben keményre fagyasztjuk. 30 percenként villával jó erősen átkeverjük, hogy ne keletkezzenek jégkristályok benne. A málnát kiválogatjuk, csak a legszebb szemeket használjuk fel. A gyümölcsöt megmossuk, a sörbetet kivesszük a jégről, hagyjuk kissé felengedni, majd elosztjuk rajat a málnaszemeket, és citromfűlevélkékkel díszítve kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A málnás nektarin sörbet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook