Eperparfé Dr. Atkins ajánlásával recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Eperparfé Dr. Atkins ajánlásával hozzávalói:
30 dkg érett eper,
2 teáskanál édesítőszer,
3 dl natúr joghurt,
20 dkg mascarpone,
néhány csepp mandulaaroma,
2 evőkanál tejszín,
5 dkg étcsokoládé forgács.
Az Eperparfé Dr. Atkins ajánlásával elkészítési módja:
A legszebb eperszemeket félretesszük a díszítéshez. A többi epret megtisztítjuk, megmossuk, szeletekre vágjuk, megszórjuk az édesítőszer felével, és 10 percig állni hagyjuk. Az epret a levével együtt turmixgépbe tesszük, belecsöpögtetjük a mandulaaromát és pépesre turmixoljuk. Összekeverjük a joghurtot, a mascarponét, a maradék édesítőszert, és beledolgozzuk az eperparfét. A masszát folpackkal béllet formába kanalazzuk, ha a forma megtelt, a fóliával betakarjuk, és mélyhűtőben megfagyasztjuk. Tálalás előtt szeletekre vágjuk, eperszemet rakunk a tetejére, tejszínt csorgatunk köré és csokiforgáccsal díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. júl. 7. 13:27
Az eperparfé dr. atkins ajánlásával elkészítési módja és hozzávalói.