Túró muffin light - almával és csokival recept
60 perc
Kalóriaszegény
125 kcal
15 dkg rétes- vagy finomliszt
10 dkg teljeskiőrlésű liszt (ha egészségesebb verzót akarunk - ha nem akkor össz 25 dkg liszt)
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
pici só
3 dkg kristálycukor
5 ek Glukonon por (édesítőszer)kb. 9 dkg cukornak felel meg
12,5 dkg margarin
2 tojás
25 dkg túró
3 ek tejföl
150 g natur joghurt
2 alma
fél tábla étcsoki
A Túró muffin light - almával és csokival elkészítési módja:
Az almát lereszelem, beporcukroom, fahéjazom. Csokit apróra vágom. A tojást a cukorral és az édesítőporral kikeverem (robotgéppel), hozzárakom a kicsit megolvasztott margarint és a túrót alacsony fokozaton hozzákeverem. Egy másik tálban összekeverem a kétféle lisztet, a sütőporral és a szódabikarbónával. Kanalanként belekeverem a tojásos masszába, majd jöhet bele a tejföl és a joghurt. Két részre osztom a tésztát, az egyikbe keverem a kinyomkodott almát, a másikba a csokidarabkákat. Muffinsütőbe papírkapszlit rakok, és kb 1 evőkanál tésztát teszek bele. 200 fokon kb. 20 percig sütöm.
12-12 db lesz belőle, úgyhogy többfordulós a sütés, ha 12 db-os formában sütöd.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pierrot, 2008. júl. 20. 14:53
A túró muffin light - almával és csokival elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.