Urban Ricotta - avagy a városi házi túró recept




2 liter tej (2,8%-os)
0,5 liter kefír
Az Urban Ricotta - avagy a városi házi túró elkészítési módja:
A tejet összekeverem a kefírrel egy lábasban, felrakom forrni. Kevergetem-kevergetem és forráspont alatt tartom. Ezen a hőfokon, úgy kb. 15 p múlva kezd el külön válni a szemcsék és a savó. Kb. 10 percig így melegítem. Veszek egy szűrőkanalat ebben leszűröm a túrót. A savót egy nagy kancsóba öntöm és behűtve isteni ! A túrót dupla gézbe, v. ilyen gézszerű konyharuhába öntöm amelyből ilyen kis batyut kötök. Ezt felkötöm a mosogató csaptelepre és hagyom hogy kicsepegjen belőle a többi savó.
Én egy éjszakát hagytam, de 1 óra múlva is jó már az állag. Kb. 45 dkg túró lesz belőle, finom édes önmagában is. Kis mézzel, eperrel isteni a reggeli pirítóshoz is :-)
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: pierrot, 2008. jún. 13. 16:16
Az urban ricotta - avagy a városi házi túró elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.