Gyümölcsös (meggyes) lepény recept



20 dkg liszt
4 tojás
20 dkg vaj
15 dkg cukor
80 dkg meggy + 10 dkg porcuki
A Gyümölcsös (meggyes) lepény elkészítési módja:
Az olvasztott vajat habosra keverem a cukor felével, majd egyesével hozzáadom a tojások sárgáját. A fehérjét a maradék cukorral habnak felverem, amikor már fényes a tojásos masszához forgatom. A lisztet óvatosan belekeverem a masszába. Egy nagyobb, magas falú tepsit kibélelek sütőpapírral és beleöntöm a keveréket. Közben a meggyet megmosom, kimagozom és 10 dkg porcukorral megszóróm. A levéből kinyomkodva leterítem a tésztára. kb. 40 percig alacsony hőfokon tűpróbáig sütöm. én 150 fokon légkeverésen sütöttem.
Bármilyen más gyümölccsel is isteni (barack, cseresznye, málna)
Egyszerű és gyorsan kész van !
A kalória egy kockára vonatkozik ha kb. 20 kockát vágunk ki.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pierrot, 2008. jún. 8. 07:47
A gyümölcsös (meggyes) lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.