Palacsinta eperrel és tejszínhabbal recept
A Palacsinta eperrel és tejszínhabbal hozzávalói:2 db tojás
12 dkg liszt
2,5 dl tej
1 kk. cukor
csipet só
a sütéshez olaj
30 dkg eper
2 dl tejszín
2 cs. vaníliás cukor
A Palacsinta eperrel és tejszínhabbal elkészítési módja:
A tojások sárgáit a cukorral, csipetnyi sóval kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet meg a lisztet, végül a tojások fehérjéből vert habot. Beolajozott palacsintasütőben nem túl vékony palacsintákat sütünk. Az epret megmossuk, és pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk, és megszórjuk egy csomag vaníliás cukorral. A tejszínt a másik vaníliás cukorral habbá verjük. A palacsintákra habot kenünk, és megpakoljuk eperrel. Félbehajtjuk és tálra rendezzük. Tetejüket tejszínnel és a félretett eperszemekkel díszítjük.
A tetejére tejszín helyett tojáslikőrt is locsolhatunk, ha lehet, úgy még finomabb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. jún. 6. 20:53
A palacsinta eperrel és tejszínhabbal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.