Túrós batyu gyümölccsel recept
A Túrós batyu gyümölccsel hozzávalói:A túrós batyuhoz:
Fél kiló liszt,
Egy tasak szárított élesztő,
3 dl tej,
5 dkg cukor,
Fél dl étolaj,
1 pici só,
2-3 tojássárgája.
A töltelékhez:
2 tasak vaníliás pudingpor,
Fél liter tej,
25 dkg túró,
2 tasak vaníliás cukor,
5 evőkanál kristálycukor,
1 egész tojás,
Ízlés szerint reszelt citromhéj,
Bármilyen idénygyümölcs megtisztítva, szükség esetén kimagozva.
A Túrós batyu gyümölccsel elkészítési módja:
A tejet meglangyosítjuk a cukor egy részével és felfuttatjuk benne az élesztőt. Mag az élesztő feljön, a lisztet fél percre mikróba tesszük felmelegíteni. A langyos lisztbe beleöntjük az élesztős tejet, a tojást, a sót, az olajat és összedolgozzuk. A tésztát kelni hagyjuk, s amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A két tasak vaníliás pudingot felfőzzük a fél liter tejjel (cukor nélkül), majd folyamatosan kevergetve kihűtjük. (hideg vízbe állítva gyorsan kihűl.) a túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojással, a reszelt citromhéjjal és a gyümölccsel, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A tésztát fél cm vastagságúra nyújtjuk ki. 16 négyzetet vágunk belőle, s ezek közepére halmozzuk a tölteléket. A négyzetek négy sarkát összefogjuk, és középen összecsavarjuk. A batyuk tetejét megkenjük tojássárgájával, de még szebbek lesznek, ha a tojást összekeverjük egy evőkanál tejföllel. Előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. júl. 4. 06:27
A túrós batyu gyümölccsel elkészítési módja és hozzávalói.