Húsgombócos zöldségleves recept
A Húsgombócos zöldségleves hozzávalói:A zöldségleveshez:
1 jó nagy sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
1 dió nagyságú vöröshagyma,
1 teáskanál pirospaprika,
1 evőkanál étolaj,
Só, bors ízlés szerint,
Valamint tetszőleges idényzöldségek ( borsó, karalábé, karfiol, zöldbab).
A húsgombóchoz:
Fél kiló darált hús,
10 dkg áztatott kenyér,
Só, bors,
Diónyi vöröshagyma,
1 egész tojás.
A Húsgombócos zöldségleves elkészítési módja:
A sárga- és fehérrépát, megtisztítjuk, felkarikázzuk, a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. Erre tesszük a pirospaprikát és a fűszereket, az idényzöldségeket, majd két és fél liter vízzel felöntjük. Körülbelül 15 percig főzzük, majd beletesszük a húsgombócokat. A gombócokhoz a darált húst összedolgozzuk az áztatott kenyérrel, a sóval, a borssal, az üvegesre pirított vöröshagymával és a tojással. A masszából dió nagyságú gombócokat készítünk. A levesbe tesszük őket, és körülbelül 15 percig főzzük. Ezzel el is készült a levesünk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. júl. 1. 08:41
A húsgombócos zöldségleves elkészítési módja és hozzávalói.