Zelleres burgonyakrémleves recept
A Zelleres burgonyakrémleves hozzávalói:50 dkg burgonya,
20 dkg zeller,
10 dkg vaj,
2 dl tejszín vagy 2 dl tejföl,
Só, bors,
1 l húslé vagy alaplé.
A Zelleres burgonyakrémleves elkészítési módja:
A vékony karikákra vágott burgonyát és zellert vajon megpároljuk. Egy kis sóval és borssal ízesítjük. 1 kis húslével vagy alaplével felöntjük, tejszínnel vagy tejföllel dúsítjuk és felforraljuk, aztán takaréklángon kb. 10 percig főzzük. Amikor megfőtt, turmixban krémesítjük, és már kész is van.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. jún. 28. 09:47
A zelleres burgonyakrémleves elkészítési módja és hozzávalói.