Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Fokhagymakrém leves recept

Fokhagymakrém leves recept

Elkészítési idő 40 perc

A Fokhagymakrém leves hozzávalói:
1 egész fej fokhagyma
2-3 evőkanál olaj, v. vaj
Másfél csapott evőkanál liszt
Másfél liter víz !!!
3 dl főzőtejszín
só, bors, kakukkfű, szerecsendió
1 csokor petrezselyem
5-5 dkg. Parmezánsajt, Pannonia sajt és Trapista sajt
Pirított fűszeres zsemlekocka


A Fokhagymakrém leves elkészítési módja:
A felhevített olajban a lisztet megfuttatjuk (nem pirítjuk!), majd fokhagymapréssel belenyomjuk a gerezdeket (de lehet a citromreszelőn is lereszelni). Jól átkeverni de már csak rövid ideig - míg az olaj átveszi a fokhagyma ízét - pirítjuk. Felöntjük a vízzel, jól elkeverjük és hozzáadjuk a tejszint, megsózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és addig főzzük, míg felforr. Kész nem kell tovább rotyogtatni. Mikor levettük a tűzről megszórjuk frissen apróra vágott petrezselyemmel, és a tálaljuk. Ki-ki szed magának a levesből, majd a pirított zsemlekockából is, és az előre reszelt és a három féle sajtot összekevert tálból meghinti az adagját ízlés szerint


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A fokhagymakrém leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook