Mazsolás vanílialeves recept
A Mazsolás vanílialeves hozzávalói:1 1/2 l tej
1/2 csésze rizs
1 vanília aroma vagy rúd
3 ek. cukor
1 tojássárga
1 ek. liszt
1 cs. mazsola
A Mazsolás vanílialeves elkészítési módja:
1 l és 3 dl tejet feltesszük főni a vaníliával. A tojássárgáját 1 ek. cukorral és a liszttel habosra keverjük majd a maradék 2 dl tejjel higítva a felforralt tejhez adjuk. A maradék cukrot is beletesszük. Közben a rizst külön megfőzzük vízben és a felforralt híg, krémszerű masszához keverjük. A mazsolát is hozzáadjuk. Ha kihűlt, ízlés szerint citrom vagy narancshéjreszelékkel és gyümölcsdarabokkal is díszithetjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 21e73f0ba8, 2008. jún. 26. 22:38
A mazsolás vanílialeves elkészítési módja és hozzávalói.