Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Mazsolás vanílialeves recept

Mazsolás vanílialeves recept

A Mazsolás vanílialeves hozzávalói:
1 1/2 l tej
1/2 csésze rizs
1 vanília aroma vagy rúd
3 ek. cukor
1 tojássárga
1 ek. liszt
1 cs. mazsola


A Mazsolás vanílialeves elkészítési módja:
1 l és 3 dl tejet feltesszük főni a vaníliával. A tojássárgáját 1 ek. cukorral és a liszttel habosra keverjük majd a maradék 2 dl tejjel higítva a felforralt tejhez adjuk. A maradék cukrot is beletesszük. Közben a rizst külön megfőzzük vízben és a felforralt híg, krémszerű masszához keverjük. A mazsolát is hozzáadjuk. Ha kihűlt, ízlés szerint citrom vagy narancshéjreszelékkel és gyümölcsdarabokkal is díszithetjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A mazsolás vanílialeves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook