Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Őszibarack leves recept

Őszibarack leves recept

Elkészítési idő 5 perc

Az Őszibarack leves hozzávalói:
2 nagy doboz sárga húsú őszibarack befőtt
0,5 l hosszan friss tej
2 cs vaníliás cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
Ízlés szerint kristálycukor (1 - 2 evőkanál)


Az Őszibarack leves elkészítési módja:
A barack befőtt 2/3 részét saját levével leturmixoljuk, üvegtálba öntjük, hozzáadjuk az ízesítőket és a tejet. Alaposan elkeverjük, kóstoljuk, ízlés szerint cukrozzuk, ha sűrűnek találjuk, tej adható még hozzá. A le nem turmixolt barackokat ízlésesen felszeleteljük és bele vegyítjük. Lehűtve tálaljuk.

Ha a barack befőttet már előzőleg hűtőben tároltuk, nincs szükség további hűtésre, azonnal tálalható.
Készíthető friss gyümölcsből is, de akkor citromlével ízesített cukros lében felfőzzük a turmixolandó gyümölcsöt.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Őszibarack leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook