Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Meggyleves X. recept

Meggyleves X. recept

A Meggyleves X. hozzávalói:
# 50 dkg meggy (befőtt is jó)
# 5 dl tej
# 2 evőkanál puncspuding
# 1-2 egész fahéj
# Szegfűszeg ízlés szerint
# cukor ízlés szerint
# vaniliás cukor
# só


A Meggyleves X. elkészítési módja:
A kimagozott meggyet beleteszem egy fazékba, dobok bele pár szem szegfűszeget, egész fahéjat, pici sót, és megcukrozom. Öntök rá vizet, úgy, hogy ellepje, majd puhára főzöm. Ha megpuhult a gyümölcs, akkor a hideg tejben elkeverem a pudingport (ebbe teszem a vaníliás cukrot), csomómentesen és lassan adagolva, folytonos kevergetés mellett a levesbe öntöm. Így nem csomósodik össze. Hagyom, hogy felforrjon, és már kész is. Az állaga akkor jó, ha kicsit sűrű, sodó jellegű. Már csak egy dolog van hátra: várni, hogy jól lehűljön :)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A meggyleves x. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook