Gyümölcskocka - sütés nélkül recept
A Gyümölcskocka - sütés nélkül hozzávalói:# 20 evőkanál cukor
# 1 kg meggy (cseresznye, reszelt alma)
# kevés fahéj
# 20 evőkanál búzadara
# 2 csomag vaníliás pudingpor
# 1 l tej
# cukor
# 2 dl tejszín
A Gyümölcskocka - sütés nélkül elkészítési módja:
Elkészítés: 1 liter vizet 20 evőkanál cukorral és 1 kg gyümölccsel felteszünk főni. Ízesítjük kevés fahéjjal. 5-10 perc főzés után beleöntünk 20 evőkanál búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő. Egy tepsit kivizezünk, és beleöntjük a masszát. 2 csomag vaníliapudingot 1 liter tejben, tetszés szerinti cukorral, előírás szerint megfőzünk, és még forrón a darára öntjük. Ha kihűlt, 2 dl tejszínből habot verünk, és a tetejére simítjuk. Hűtőben jól lehűtjük, nagyobb kockákra szeleteljük.
Nyáron kitűnő édesség. Lehet cseresznyével, reszelt almával is készíteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Huncutpanna, 2008. jún. 25. 12:40
A gyümölcskocka - sütés nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.