Magyaróvári szelet recept
A Magyaróvári szelet hozzávalói:# 1 kg karaj (vagy pulyka vagy csirkemell) vékonyra szeletelve
# pirospaprika
# só
# bors
# liszt
# 50 dkg gomba
# zsiradék a sütéshez
# kb. 35 dkg sonka (felszeletelve)
# 35 dkg sajt (felszeletelve)
# 5 dl tejföl
A Magyaróvári szelet elkészítési módja:
1.) Összekeverjük a pirospaprikát, a sót, borsot és a lisztet, majd a megmosott hússzeleteket beleforgatjuk, és olajban kisütjük. 2.) Zsírjában megpárolunk fél kiló megtisztított és felszeletelt gombát. 3.) Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és szép sorban belepakoljuk a hússzeleteket. 4.) A hússzeleteket megrétegezzük a következők szerint: először mindegyikre teszünk 1-1 szelet vékony sonkát, a sonkára a kész gombát, a gombára pedig 1-1 szelet sajtot. 5.) Fél liter tejfölt összekeverünk 2-3 evőkanál reszelt sajttal és a húsokra kenjük. A tepsit alufóliával bevonjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 35-40 percig sütjük, az utolsó öt percre levesszük róla az alufóliát, hogy szépen megpiruljon a húsok teteje. Párolt rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Huncutpanna, 2008. jún. 13. 17:43
A magyaróvári szelet elkészítési módja és hozzávalói.