Mozzarellás hústekercs recept
A Mozzarellás hústekercs hozzávalói:# 50 dkg szeletelt karaj
# 1 gombóc mozzarella
# néhány szem olívabogyó
# bacon-szeletek
# só
# olívaolaj
A Mozzarellás hústekercs elkészítési módja:
A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk. Mindegyikre rászeletelünk némi mozarellát és pár szem olajbogyót, majd feltekerjük őket. Végül rátekerünk a hússzeletekre 1-1 szelet bacont, és fogpiszkálóval összetűzzük. Kiolajozott tepsibe fektetjük őket, alájuk öntünk kb. 1 dl vizet, és alufóliával lefedve kb. 35 percig puhítjuk őket 220 fokos sütőben. A végén levesszük a fóliát, és szép pirosra sütjük őket.
Ha nem akarunk vacakolni a körettel, esetleg bedobálhatunk mellé egy pár félbevágott krumplit, amit a hússal együtt megsütünk. Nagyon jól illik hozzá a párolt zöldbab is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Huncutpanna, 2008. jún. 13. 17:40
A mozzarellás hústekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.