Csirkesaláta ropogós tésztával recept
A Csirkesaláta ropogós tésztával hozzávalói:4 db csirkemellfilé (kb. 70 dkg)
50 dkg bébi bok csoj (kínai káposzta) szeletekre vágva,
25 dkg koktélparadicsom, félbevágva,
5 dkg friss shiitake gomba, vékonyra szeletelve,
1 maroknyi friss korianderlevél,
8 dkg babcsíra,
3 db mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve,
10 dkg ropogós tészta,
szójaöntet,
1 dl szójaszósz,
1 teáskanál szezámolaj,
2 evőkanál száraz sherry.
A Csirkesaláta ropogós tésztával elkészítési módja:
A csirkét kisebb adagokban készítsük el forró grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), majd pihentessük öt percig. Végül vágjuk vékony szeletekre. Készítsük el az öntetet. A kínai káposztát, a paradicsomot, a gombát, a koriandert, a babcsírát és a hagymát egy nagy tálban keverjük össze. A csirkét és a tésztát is adjuk a zöldségekhez, locsoljuk meg az öntettel, és lazán, rázogatva keverjük össze. A szójaöntet elkészítéséhez tegyük a hozzávalókat egy befőttesüvegbe, és jól rázzuk össze. Négy adag lesz belőle.
A kínai ropogós tészta ázsiai üzletekben, általában 100 g-os kiszerelésben kapható.
Azonnal fogyasztható, kétféle változata kapható – a vékony, hosszúkás és a széles, lapos fajta.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. ápr. 11. 17:35
A csirkesaláta ropogós tésztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.