Padlizsánsaláta 2. recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Padlizsánsaláta 2. hozzávalói:
1 kg padlizsán, 1 cm vékony szeletekre karikázva
5 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
30 dkg koktélparadicsom, félbevágva
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
A mártáshoz:
2 dl tejszín
2 dl natúr joghurt
1 kávéskanál őrölt kömény
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
3 evőkanál apróra vágott, friss menta
3 evőkanál apróra vágott, friss korianderzöld
1 zöldcitrom reszelt héja és 1 evőkanálnyi leve
A Padlizsánsaláta 2. elkészítési módja:
A padlizsán szeleteket nagy lángon, adagonként 1-1 evőkanál felforrósított olívaolajon, oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük. Mindegyik megsült adagot sózzuk-borsozzuk, és félrerakjuk. Közben összeállítjuk a mártást: a hozzávalókat összekeverjük egy nagy tálban. 1 evőkanál olajon, mérsékelt tűzön, 5 perc alatt kevergetve megsütjük a paradicsomot. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, és elvegyítjük benne a zúzott fokhagymát. A megsült padlizsánszeleteket és a fokhagymás paradicsomot beleforgatjuk a mártásba.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Pné Veronika, 2009. szept. 14. 18:20
A padlizsánsaláta 2. elkészítési módja és hozzávalói.