Libamájas saláta recept
A Libamájas saláta hozzávalói:30 dkg libamáj
1 fej saláta
1 lilahagyma
1 csokor újhagyma
2 alma
1 citrom
1 csokor petrezselyem
4 zsályalevél
2 evőkanál olaj
só
bors
A Libamájas saláta elkészítési módja:
A májat megmosom, lecsepegtetem, apró csíkokra vágom. Az olajat egy serpenyőben felmelegítem, beledobom a májat és a zsályaleveleket. Kb. 8 perc alatt átsütöm a májat. A salátát leveleire szedem, megmosom, majd apró darabokra tépem. Az almákat megpucolom, magházát kiszedem, apró kockákra vágom. A hagymákat is felaprítotom. A hozzávalókat összekeverem egy salátás tálban. Hozzáteszem a májat, a serpenyőben lévő pecsenyeléhez keverem a citrom levét, sózom, borsozom, és ráöntöm a salátára. A petrezselymet felaprítom és a saláta tetejére szórom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. szept. 11. 09:49
A libamájas saláta elkészítési módja és hozzávalói.