Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyoróvajas keksz recept

Mogyoróvajas keksz recept

A Mogyoróvajas keksz hozzávalói:
140 g liszt
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk sütőpor
1/2 tk só
115 g vaj
165 g cukor
1 tojás
1 vaníliás cukor
150 g mogyoróvaj


A Mogyoróvajas keksz elkészítési módja:
A vajat és a cukrokat habosra keverem, majd sorban hozzáadom a többi hozzávalót és jó alaposan összegyúrom. Minimum egy órára berakom a hűtőbe pihenni, így nem lesz ragacsos. A hűtőből kivéve diónyi gombócokat formázok belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom. Egy villával mindegyik gombócot lelapítom, rácsot mintázok rá, és előmelegített sütőben (180ºC) kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyoróvajas keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook