Mogyoróvajas keksz recept
A Mogyoróvajas keksz hozzávalói:140 g liszt
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk sütőpor
1/2 tk só
115 g vaj
165 g cukor
1 tojás
1 vaníliás cukor
150 g mogyoróvaj
A Mogyoróvajas keksz elkészítési módja:
A vajat és a cukrokat habosra keverem, majd sorban hozzáadom a többi hozzávalót és jó alaposan összegyúrom. Minimum egy órára berakom a hűtőbe pihenni, így nem lesz ragacsos. A hűtőből kivéve diónyi gombócokat formázok belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom. Egy villával mindegyik gombócot lelapítom, rácsot mintázok rá, és előmelegített sütőben (180ºC) kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. szept. 9. 08:56
A mogyoróvajas keksz elkészítési módja és hozzávalói.