Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szilvatorta édesítővel készítve recept

Szilvatorta édesítővel készítve recept

Elkészítési idő 90 perc

A Szilvatorta édesítővel készítve hozzávalói:
4 egész tojás,
4 evőkanál Candeler édesítőpor,
18 dkg finomliszt,
2 1/2 dl tej,
csipetnyi só,
margarin a forma kikenéséhez;

A töltelékhez:
50 dkg szilva,
1 dkg szeletelt mandula,
1 evőkanál Candeler édesítőpor


A Szilvatorta édesítővel készítve elkészítési módja:
A tojásokat a Candeler édesítőporral nagyon habosra keverjük. Ezután apránként hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a sót, közben folyamatosan keverjük, mint amikor piskótatésztát készítünk. A masszát 30 percre betesszük a hűtőszekrénybe. Közben a szilvát megmossuk és kimagozzuk. A sütőt 170 °C fokra előmelegítjük. Egy gyümölcstortaformát margarinnal kikenünk, majd a tésztát belesimítjuk. A tetején egyenletesen elosztjuk a szilvát és a szeletelt mandulával meghintjük. Forró sütőben 45-50 percig sütjük.

Tálalás előtt Candeler édesítőporral meghinthetjük


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szilvatorta édesítővel készítve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook