Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hideg narancsleves recept

Hideg narancsleves recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 110 kcal
Szénhidráttartalom 16 gramm

A Hideg narancsleves hozzávalói:
50 dkg narancs,
2 1/2 dl víz,
1/2 liter száraz fehér bor,
4 dl frissen facsart narancslé,
2 dkg étkezési keményítő,
5 1/2 evőkanál CANDEREL édesítőpor,
csipetnyi só,
1 tojás,
1 rózsaszín húsú grapefruit


A Hideg narancsleves elkészítési módja:
A narancsot forró vízben megmossuk, szárazra töröljük és a sárga héját lereszeljük. Fehér bundájától is megtisztítjuk, majd gerezdekre bontva, a hártyáitól megszabadítjuk. A grapefruitot is ugyanígy készítjük elő. A gyümölcsöket tálalásig hűtőszekrényben tároljuk. A reszelt narancshéjat belerakjuk a vízbe, majd hozzáöntjük a narancslevet és a bort. Felforraljuk és kis lángon öt percig főzzük. A tojásfehérjét egynegyed rész CANDEREL édesítőporral kemény habbá verjük. A forrásban lévő narancsos-boros lébe teáskanállal kis galuskákat szaggatunk a habból, néhány percig főzzük, majd leszűrjük és melegen tartjuk. A levet továbbra is tűzön tartjuk, de ügyeljünk arra, hogy csak gyöngyözzön, ne forrjon. A tojássárgáját habosra keverjük a CANDEREL édesítőpor háromnegyed részével, apránként hozzákeverjük felváltva a keményítőt és a sót. Az édes tojássárgát hozzákeverjük egy kevés forró boros-narancsos léhez, majd az egészet beleöntjük az éppen csak gyöngyöző többi lébe. Habverővel gyorsan simára keverjük és egy perc múlva lehúzzuk a tűzről. Ha kihűlt, a hűtőszekrényben jéghidegre hűtjük. Tálalás előtt a gyümölcsöt csészékben elosztjuk, a felkevert levest ráöntjük, végül mindegyiknek a tetejére helyezünk


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hideg narancsleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook