Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tökös - mákos rétes recept

Tökös - mákos rétes recept

Elkészítési idő 50 perc

A Tökös - mákos rétes hozzávalói:
3 rúdhoz:

1 cs. réteslap
15 dkg mák
6-8 dkg cukor
őrölt fahéj
1/2 főzőtök
1-2 ek. tejföl

kenéshez olaj


A Tökös - mákos rétes elkészítési módja:
A mákot összekeverjük a cukorral, majd ledaráljuk. A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, magját kivájjuk, a darált cukros mákhoz reszeljük az almareszelő durva részén. Fahéjjal ízesítjük, majd annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy szépen összeálljon. Ha úgy látjuk, tehetünk hozzá 1-2 ek. búzadarát, hogy megfogja a tök esetleges levét! A réteslapot nedves konyharuhán kiterítjük, óvatosan lapokra szedjük. A lapokat egyesével, kenőtoll/ecset segítségével vékonyan megkenjük olajjal, 2-3 darabot egymásra fektetve. Az egyik szélére halmozzuk a töltelék 1/3 részét, s a konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük. Kikent tepsire tesszük, a tetejét lekenjük olajjal. Hasonlóképpen járunk el a másik 2 adaggal is - laponként olajozás, töltés, feltekerés, tepsibe be.

Forró sütőben 20-30 perc alatt aranyszínűre, ropogósra sütjük. Istentelen finom!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tökös - mákos rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook