Barackos-túrós rétes recept
A Barackos-túrós rétes hozzávalói:1 csomag réteslap
1 kg őszi- vagy sárgabarack (érett, de még kemény)
75 dkg túró
3 tojás
2-3 csomag vaníliás cukor
porcukor ízlés szerint
1 citrom héja reszelve
5 dkg mazsola (elhagyható)
maragarin vagy vaj a kenéshez
A Barackos-túrós rétes elkészítési módja:
A barackot meghámozom, magját kiveszem, felhasználásig citromos vízben tartom. A túrót összekeverem a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával, tojások sárgájával. A tojások fehérjét habbá verem, és óvatosan a túróhoz keverem. A tepsit kivajazom, és kibélelem a réteslapok felével úgy, hogy minden lapot megkenek vajjal. A réteslapra kenem a túrós masszát. A barackot vékony szeletekre vágom, kirakom vele a túró felületét úgy, hogy a barackot kissé a túróba nyomom. A maradék réteslappal befedem, szintén minden lapot megvajazva. 180 fokra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütöm kb. 30 perc alatt. Mikor megsült, kockákra vágom, és vaníliás porcukorral meghintve tálalom.
Készíthető másfajta gyülcsökkel is: pl.alma,szilva..
Ha almával készíted,vékonyan szeleteld rá az almát,szórd meg ízlés szerint fahéjas cukorral.
A szilvát félbevágva,szintén fahéjas cukorral megszórva használd.
Hidegen is nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2008. aug. 23. 16:56
A barackos-túrós rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.