Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Barackos-túrós rétes recept

Barackos-túrós rétes recept

A Barackos-túrós rétes hozzávalói:
1 csomag réteslap

1 kg őszi- vagy sárgabarack (érett, de még kemény)

75 dkg túró

3 tojás

2-3 csomag vaníliás cukor

porcukor ízlés szerint

1 citrom héja reszelve

5 dkg mazsola (elhagyható)

maragarin vagy vaj a kenéshez


A Barackos-túrós rétes elkészítési módja:
A barackot meghámozom, magját kiveszem, felhasználásig citromos vízben tartom. A túrót összekeverem a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, mazsolával, tojások sárgájával. A tojások fehérjét habbá verem, és óvatosan a túróhoz keverem. A tepsit kivajazom, és kibélelem a réteslapok felével úgy, hogy minden lapot megkenek vajjal. A réteslapra kenem a túrós masszát. A barackot vékony szeletekre vágom, kirakom vele a túró felületét úgy, hogy a barackot kissé a túróba nyomom. A maradék réteslappal befedem, szintén minden lapot megvajazva. 180 fokra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütöm kb. 30 perc alatt. Mikor megsült, kockákra vágom, és vaníliás porcukorral meghintve tálalom.

Készíthető másfajta gyülcsökkel is: pl.alma,szilva..

Ha almával készíted,vékonyan szeleteld rá az almát,szórd meg ízlés szerint fahéjas cukorral.
A szilvát félbevágva,szintén fahéjas cukorral megszórva használd.

Hidegen is nagyon finom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A barackos-túrós rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook