Barackos tekercs recept
A Barackos tekercs hozzávalói:Piskóta
4 db tojás
30 dkg porcukor
1 dl tej
1 dl olaj
1 kk.szódabikarbóna
30 dkg liszt
Krém
0,3 dl tej
3 kanál liszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 cs. vaníliás cukor
sárgabarack ízlés szerint
Tetejére
1 tábla tortabevonó
kókuszreszelék
A Barackos tekercs elkészítési módja:
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd beletesszük az olajat, tejet, lisztet, végül a tojások fehérjéjét, amit kemény habbá vertünk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük és megsütjük. Még melegen a sütőpapírral együtt feltekerjük és hűlni hagyjuk. Krém: a tejet a liszttel sűrű péppé főzzük és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A kettőt összekeverjük, majd az apróra felkockázott sárgabarackot óvatosan beleforgatjuk. A piskótát óvatosan kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a krémmel megtöltjük. Végül a tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, megkenjük a piskóta tetejét és megszórjuk kókusszal. Jól lehűtjük és így könnyen szeletelhetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2011. febr. 27. 10:36
A barackos tekercs elkészítési módja és hozzávalói.