Finom piskóta krémes recept


30dkg sima liszt
10dkg porcukor
5dkg margarin
1 egész tojás
1 evőkanál olvasztott méz
1 evőkanál rum
1kk szódabikarbóna
Krém
20dkg porcukor
20dkg vaj
1l tej
2drb vaniliás pudingpor
2evőkanál féldaraliszt
1 csomag babapiskóta
A Finom piskóta krémes elkészítési módja:
A lisztet,margarint, porcukrot,tojást,mézet, rumot és a szódabikarbónát tésztává gyúrjuk.A tésztából 2 cipót csinálunk.Ezzeket sütőlap méretére sodorjuk.A sütőt 180 fokra bemelegitjük és a tésztát aranysárgára sütjük. A krémet igy készitjük. 1l tejben meg főzük a pudingot és a lisztet. Amig kihűl addig a vajat a porcukorral habosra keverjük ehhez tesszünk még egy kis rumot. Ha kihűlt a puding akkor ezt a mind összekeverjük. Egyik tésztára rá tesszem a krém felét ezután rárakunk 1 csomag babapiskótát . Majd megkenjük a krém másik felével erre tesszük a másik tésztát. A tetejét csokimázzal kell lekenni. Fél óra pihentetés után fogyasztható.
Nagyon hamar elkészithető és finom.
Tudom, hogy soknak tűnik amit irtam de annál könnyebb elkésziteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu, 2008. ápr. 12. 10:41
A finom piskóta krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.