Puha mézeskalács recept
50 perc
A Puha mézeskalács hozzávalói:
4 egész tojás
65 dkg liszt
4 evőkanál olvasztott méz
1 kiskanál szódabikarbóna
4 kiskanál őrölt fahéj
25 dkg porcukor
5 dkg margarin
Máz:
1 tojásfehérje kikeverve
13 dkg porcukorral
A Puha mézeskalács elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozom, diónyi gombócokat formázok belőle, a tepsiben picit meglapítom a gombócokat. (A tepsibe zsírpapírt teszek) Tetejét tojással megkenem.
Mézeskalács fűszerkeveréket is lehet használni a fahéj helyett. A porcukros máz helyett mindegyik tetejére egy-egy fél diót lehet rakni.
Sütés után fémdobozba rakom, zsírpapírral rétegezem, almagerezdet teszek közé.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: anita72, 2006. nov. 6. 13:50
A puha mézeskalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.