Gyümölcskenyér (Uruguay) recept
A Gyümölcskenyér (Uruguay) hozzávalói:• 3 db banán
• 1/4 bögre cukor
• 2 db tojás
• 120 gramm olvasztott margarin
• 1 evőkanál tej
• 2 bögre liszt
• 1 kiskanál sütőpor
• 1 kiskanál szódabikarbóna
• 1 csipetnyi só
• 1/2 bögre aprított dió
A Gyümölcskenyér (Uruguay) elkészítési módja:
Elkészítési módja: A banánt pépesre összetörjük, majd a cukorral, a tojással, a margarinnal és a tejjel összekeverjük. Külön összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és az aprított diót. Ezután a banános pépet hozzákeverjük a liszthez. Az így kapott masszát kivajazott és meglisztezett tepsibe vagy őzgerinc formába öntjük. Meleg sütőbe tesszük, és amikor barnulni kezd a teteje, közepes hőmérsékleten sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cintia2005, 2007. nov. 30. 11:21
A gyümölcskenyér (uruguay) elkészítési módja és hozzávalói.