Néger szelet recept
A Néger szelet hozzávalói:
Tészta:
6 tojás
15 dkg margarin
25 dkg cukor
5 dkg kakaó
1 kiskanál szódabikarbóna
2 dl tej
22 dkg rizsliszt/ vagy sima liszt
3 dkg burgonyakeményítő
Tetejére:
lekvár
6 tojás fehérje,habbá verve
40 dkg porcukor
Csokimáz:
3 dkg kakaó
10 dkg cukor
3 evőkanál meleg víz
10 dkg margarin
A Néger szelet elkészítési módja:
A tojások sárgáját a margarinnal, a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a szódabikarbónával,burgonyakeményítővel elkevert,átszitált lisztet. Jól kikeverjük.Zsírozott,lisztezett tepsiben megsütjük. A tojások fehérjét 40 dkg porcukorral gőz felett kemény habbá verjük. A tésztát lekvárral kenjük, fölé rétegezzük a habot. Tetejére csokimáz kerüljön,rácsorgatva: a cukorral elkevert kakaót felöntjük a meleg vízzel,kicsit összeforraljuk,vigyázva,hogy le ne égjen.Gyenge tűzön elegyítjük a margarinnal, hogy egyneművé váljon .
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 22. 20:18
A néger szelet elkészítési módja és hozzávalói.