Néger szelet recept


A Néger szelet hozzávalói:
Tészta:

6 tojás
15 dkg margarin
25 dkg cukor
5 dkg kakaó
1 kiskanál szódabikarbóna
2 dl tej
22 dkg rizsliszt/ vagy sima liszt
3 dkg burgonyakeményítő

Tetejére:
lekvár
6 tojás fehérje,habbá verve
40 dkg porcukor

Csokimáz:
3 dkg kakaó
10 dkg cukor
3 evőkanál meleg víz
10 dkg margarin


A Néger szelet elkészítési módja:
A tojások sárgáját a margarinnal, a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, a szódabikarbónával,burgonyakeményítővel elkevert,átszitált lisztet. Jól kikeverjük.Zsírozott,lisztezett tepsiben megsütjük. A tojások fehérjét 40 dkg porcukorral gőz felett kemény habbá verjük. A tésztát lekvárral kenjük, fölé rétegezzük a habot. Tetejére csokimáz kerüljön,rácsorgatva: a cukorral elkevert kakaót felöntjük a meleg vízzel,kicsit összeforraljuk,vigyázva,hogy le ne égjen.Gyenge tűzön elegyítjük a margarinnal, hogy egyneművé váljon .


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A néger szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook