Rámás pogácsa recept


4 tojás
30 dkg porcukor
25 dkg liszt
2 dkg zsír vagy olaj
2 dkg mazsola
A Rámás pogácsa elkészítési módja:
A tojást habosra keverjük a cukorral,beleszitáljuk a lisztet,jól összedolgozzuk. Zsírozott,lisztezett sütőlemezre kávéskanállal egyforma,féldiónyi halmokat szaggatunk. Mindegyik közepébe egy-egy mazsolát teszünk. Langyos helyre tesszük, s egy éjszakán át szárítjuk. A hosszabb pihentetés alatt a teteje megszárad. Előmelegített sütőben ,egyenletes tűznél 10 perc alatt kisütjük. Amikor a tészta felmelegszik,tetején bevonatszerű cukorráma leletkezik.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 21. 23:09
A rámás pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.