Keksztorta Mamóca módra recept
30 perc
A Keksztorta Mamóca módra hozzávalói:
Kb. fél kg háztartási keksz
kakaópor
porcukor
pici rum
tej kb. 1,2 liter
2 cs. főzős puding (vanília)
gyümölcs
tortazselé
A Keksztorta Mamóca módra elkészítési módja:
Megfőzöd a pudingokat a szokásos módon, ki milyen édesen szereti. A forró pudingba beletördelünk annyi kekszet, hogy jó sűrű legyen. Számítsátok bele, hogy a keksz a nedvességet magába szívja, ki kell tapasztalni, hogy mennyit tegyél bele. Egy 24 cm-es kerek tortaforma alját kirakod keksz-szel, meglocsolod langyos rumos tejjel. Erre ráöntöd a pudingos kekszet, hűvös helyre kell tenni, míg teljesen hideg nem lesz. A tetejére rakjatok gyümölcsöt (barack, eper, málna, stb.) A tetejére a szokásos módon tortazselét főzünk, ráöntjük. Ha kihűlt kivesszük a formából, tejszínhabbal tálalva kitűnő!
Szándékosan nem írok pontos adatokat a hozzávalókhoz, van aki édesebben szereti!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mamóca, 2006. nov. 21. 22:28
A keksztorta mamóca módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.