Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Keksztorta Mamóca módra recept

Keksztorta Mamóca módra recept

Elkészítési idő 30 perc

A Keksztorta Mamóca módra hozzávalói:
Kb. fél kg háztartási keksz
kakaópor
porcukor
pici rum
tej kb. 1,2 liter
2 cs. főzős puding (vanília)
gyümölcs
tortazselé


A Keksztorta Mamóca módra elkészítési módja:
Megfőzöd a pudingokat a szokásos módon, ki milyen édesen szereti. A forró pudingba beletördelünk annyi kekszet, hogy jó sűrű legyen. Számítsátok bele, hogy a keksz a nedvességet magába szívja, ki kell tapasztalni, hogy mennyit tegyél bele. Egy 24 cm-es kerek tortaforma alját kirakod keksz-szel, meglocsolod langyos rumos tejjel. Erre ráöntöd a pudingos kekszet, hűvös helyre kell tenni, míg teljesen hideg nem lesz. A tetejére rakjatok gyümölcsöt (barack, eper, málna, stb.) A tetejére a szokásos módon tortazselét főzünk, ráöntjük. Ha kihűlt kivesszük a formából, tejszínhabbal tálalva kitűnő!

Szándékosan nem írok pontos adatokat a hozzávalókhoz, van aki édesebben szereti!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A keksztorta mamóca módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook