Rakott csirkemell almával recept


csirkemell
20 dkg bacon
2-3 db alma
20 dkg füstölt sajt
szerecsendió
1 dl tej
2-3 gerezd fokhagyma
A Rakott csirkemell almával elkészítési módja:
A csirkemellfiléből vágj több vékony, lapos szeletet, majd legalább egy óráig áztasd meg a fokhagymával ízesített tejben. Egy kisebb tepsit bélelj ki baconnel (néhány szeletet tegyél félre belőle a tetejére), majd tedd rá a tejből kivett, lecsöpögtetett és ezután lisztben megforgatott csirkemelleket. Reszelj rá almát és fedd be füstölt sajttal. Kend meg egy-két evőkanál tejföllel és takard le a maradék baconnel. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt elkészül. Köretnek krumplipüré illik hozzá a legjobban.
Ananásszal is készíthető.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: anita72, 2006. dec. 21. 11:46
A rakott csirkemell almával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.