Gombás, csirkés lasagne recept
A Gombás, csirkés lasagne hozzávalói:8-10 lap lasagne
1 db csirkemell filé
50 dkg gomba
fél doboz kukoricakonzerv
1 közepes fej vöröshagyma
1 dl olivaolaj
5 dkg vaj
2 ek liszt***
1 l tej
só
bors
1 tk szerecsendió
1 tk kakukkfű
30 dkg füstölt sajt
parmezán
fokhagyma
A Gombás, csirkés lasagne elkészítési módja:
Gombát megpucolom, felvágom szeletekre, csirkemellet megmosom, vékony csíkokra vágom, hagymát felvágom apró kockákra. Húst a kakukkfűvel, sóval, borssal egy tálba teszem (én tettem hozzá még frissen vágott bazsalikomot is, az eredeti recept nem írta). Forró olivaolajba teszem a hagymát és üvegesre pirítom, majd hozzáadom a csirkemellet, és amikor már éppen kezd megpirulni a gombát is hozzáadom. Közben elkészítem a besamellt: a vajhoz hozzáadom a lisztet, majd szépen lassan hideg tejjel fokozatosan felengedem, közben (kézi) habverővel folyamatosan kevergetem. Sózom, borsozom, adok hozzá szerecsendiót, zúzott fokhagymát. Egy tepsibe rétegezem a lasagne-t: alulra kerül egy réteg besamel, majd a tésztalap, majd ismét besamel, aztán a kukorica, csirkés gomba, sajt és így tovább, a tetejére kerüljön a maradék besamel és a tetejét jól szórjuk meg füstölt és még valamilyen reszelt sajt keverékével. Kb 35-40 perc alatt 180 fokos sütőben megsütjük, akkor jó, ha a teteje már pirul. JÓ ÉTVÁGYAT!
A besamellhez több lisztet használtam, mert egy liter tejhez túl kevés volt a két evőkanál, híg lötty lett belőle.
Az eredeti receptben nem volt fokhagyma, én a besamellhez azt is tettem (2-3 gerezdet).
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2011. aug. 19. 17:18
A gombás, csirkés lasagne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.