Anyu-féle sóska recept

sóska
só
olaj
víz
tojás
liszt
tej
cukor
tejföl
Az Anyu-féle sóska elkészítési módja:
A sóska szárát levágom, a leveleket feldarabolom. Kevés vízzel, kicsi olajjal felteszem a darabolt sóskát, folyamatosan kell kevergetni, mert gyorsan leég. Sózom. Közben egy tojást elkeverek kb 2 ek liszttel, majd tejet öntök hozzá, nagyjából palacsinta-sűrűségűre keverem. Ha a sóskalevelek megpuhultak (hamar megvan), vizet még öntök hozzá, mert a tojásos-lisztes-tejjel való felöntés után nagyon besűrűsödik. Hozzákeverem a "habarást", folyamatosan keverem, és ha kész, pici cukrot rakok hozzá (a sóska savanyúságától függ, mennyit, kóstolgatni kell). A végén pedig egy kevés tejföllel lazítom.
Egyedem-begyedem búú, hegyes kalapúúúú, ez a sóska jajj de édes, jajj de savanyúúúú :)
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: _anatha_, 2011. aug. 2. 12:45
Az anyu-féle sóska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.