Borsófőzelék recept
A Borsófőzelék hozzávalói:1 személynek
1 nagy csésze zöldborsó
édesítőszer
1 gerezd fokhagyma
só
bors
ételízesítő
étkezési keményítő
tejföl
A Borsófőzelék elkészítési módja:
A borsót felteszem főni annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Én folyékony édesítőt használok, abból félkupaknyit öntök bele. Sózom, borsozom, és hozzáadok 1 csapott teáskanál ételízesítőt. Egészben beledobok 1 gerezd fokhagymát, ezt a főzés végén kiveszem belőle. Ha puha a borsó keményítővel sűrítem és teszek bele 2 evőkanál tejfölt, majd újra forralom. Tálaláskor petrezselyemmel díszítem.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: SweetDelight, 2011. jún. 1. 19:44
A borsófőzelék elkészítési módja és hozzávalói.