Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Borsófőzelék recept

Borsófőzelék recept

A Borsófőzelék hozzávalói:
1 személynek
1 nagy csésze zöldborsó
édesítőszer
1 gerezd fokhagyma

bors
ételízesítő
étkezési keményítő
tejföl


A Borsófőzelék elkészítési módja:
A borsót felteszem főni annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Én folyékony édesítőt használok, abból félkupaknyit öntök bele. Sózom, borsozom, és hozzáadok 1 csapott teáskanál ételízesítőt. Egészben beledobok 1 gerezd fokhagymát, ezt a főzés végén kiveszem belőle. Ha puha a borsó keményítővel sűrítem és teszek bele 2 evőkanál tejfölt, majd újra forralom. Tálaláskor petrezselyemmel díszítem.


Kategória: Főzelékek receptjei


A borsófőzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook