Tökfőzelék tavasziasan recept


Zsenge idei tök 1,4 klg.
1+1 db.paradicsom,paprika
1/2 fej vöröshagyma
libazsír-olívaolaj
só tengeri
teljes kiőrlésű búzaliszt
tej 1.5-2 dl.
pirospaprika 1 teáskanál
1 evőkanál bioecet alma.
A Tökfőzelék tavasziasan elkészítési módja:
A tököt meghámozom,a belsejét kiszedem De nem dobom el.Meggyalulom,libazsíron az apróra vágott hagymát megfonnyasztom,a bele a pirospaprikát a feldarabolt pari-paprika,és a tök+a belseje is. Lefedem és főzöm elkezd levet ereszteni ekkor jöhet az ecet.Olajon a lisztet megpirítom majd tejjel eresztem fel,összeöntöm forralom és kész!!!
Én a zsenge fiatal tököt teljes egészében felhasználom.
Imádom finom és egészséges,csináld meg Te is::))))
Megnézheted a róla készült képet a zebe-zaba naplómban,a 131-es bekezdésnél,
Vigyázz Megbabonázz :))
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: pistiisti52, 2011. máj. 21. 13:56
A tökfőzelék tavasziasan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.