Padlizsános tészta csak inyenceknek recept


1db. padlizsán kb.30dkg.
hagyma félfej
3-4 gerezd fokhagyma
3dkg.f.szalonna
2dkg.libazsír
3-4dkg.sonka
10-12dkg.durum spagetti
olívaolaj
reszelt sajt
A Padlizsános tészta csak inyenceknek elkészítési módja:
odateszem a szalonnát,a libazsírral.Mikor kiolvad a szalonna jön a hagyma dinsztelem.A sonkát feldarabolva pirítom,majd a fokhagyma fele,a feldarabolt padlizsánt beleteszem öntök rá annyi vizet többször kis mennyiségben amennyit felvesz.Lefedem úgy párolom hozzáadom a maradék fokhagymát.A tészta vize mikor forr félhúsleveskockával ízesítem a tésztát 4felé töröm és majdnem készre főzöm,szűrőm. Amikor majdnem kész a padli.olívaolajjal meglocsolóm,és a tésztát hozzáadom,jól elkeverem forr egyet és kész!!
Én a padlizsánt meghámozom,mikor főzöm-párolom vizet
adok hozzá mert ha olajjal teszed az isten olaja nem elég.A hozzávalókat ízlés szerint variálhatod,én a tálalásnál reszelek hozzá sajtot.
Gyorsan kész,egészséges,orális élmény nagyon finom!!
Megtalálod a fényképet róla a zebe-zaba naplómban a
125. bejegyzésnél :)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: pistiisti52, 2011. máj. 13. 17:26
A padlizsános tészta csak inyenceknek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.