Padlizsános rakott csirke recept
A Padlizsános rakott csirke hozzávalói:1 nagyobb csirke,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
10 dkg füstölt szalonna,
2 nagyobb padlizsán (70-80 dkg),
3 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
ízlés szerint só és törött bors.
A Padlizsános rakott csirke elkészítési módja:
A csirkét feldaraboljuk nyolc felé a szokásos módon.Besózzuk és borsozzuk. A padlizsánt héjastól karikákra vágjuk és kicsit besózzuk, majd tíz percet pihentetjük, míg kicsi levet nem ereszt. Közben a vöröshagymát vékonyra karikázzuk, a szalonnát pedíg apróra kockázva kisütjük, a pörcöt félre tesszük. A visszamaradt zsíron erős lángon átsütjük a csirkéket. Egy tűzálló tál alját beborítjuk padlizsánszeletekkel, és megszórjuk reszelt sajttal.Erre egy adag csirkét teszünk,amit beborítunk hagymakarikával és összazúzott fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk.Erre újabb adag padlizsán jön, és a rétegezést addíg folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. Tetejére reszelt sajtnak kell kerülnie, ezt beborítjuk lehéjazott paradicsomszeletekkel, meglocsoljuk a pecsenyelével és rászórjuk a szalonnapörcöt. A tálat lefedjük, és előmelegített forró sütőbe toljuk a rakottast jó negyven percre.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. nov. 4. 16:14
A padlizsános rakott csirke elkészítési módja és hozzávalói.