Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Padlizsános rakott csirke recept

Padlizsános rakott csirke recept

A Padlizsános rakott csirke hozzávalói:
1 nagyobb csirke,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
10 dkg füstölt szalonna,
2 nagyobb padlizsán (70-80 dkg),
3 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
ízlés szerint só és törött bors.


A Padlizsános rakott csirke elkészítési módja:
A csirkét feldaraboljuk nyolc felé a szokásos módon.Besózzuk és borsozzuk. A padlizsánt héjastól karikákra vágjuk és kicsit besózzuk, majd tíz percet pihentetjük, míg kicsi levet nem ereszt. Közben a vöröshagymát vékonyra karikázzuk, a szalonnát pedíg apróra kockázva kisütjük, a pörcöt félre tesszük. A visszamaradt zsíron erős lángon átsütjük a csirkéket. Egy tűzálló tál alját beborítjuk padlizsánszeletekkel, és megszórjuk reszelt sajttal.Erre egy adag csirkét teszünk,amit beborítunk hagymakarikával és összazúzott fokhagymával, majd sózzuk és borsozzuk.Erre újabb adag padlizsán jön, és a rétegezést addíg folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. Tetejére reszelt sajtnak kell kerülnie, ezt beborítjuk lehéjazott paradicsomszeletekkel, meglocsoljuk a pecsenyelével és rászórjuk a szalonnapörcöt. A tálat lefedjük, és előmelegített forró sütőbe toljuk a rakottast jó negyven percre.


Kategória: Húsételek receptjei


A padlizsános rakott csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook