Rozmaringos sült karaj recept
1 perc
A Rozmaringos sült karaj hozzávalói:
8 szelet rövid karaj
2 ek. méz
2 ek. mustár
vaj
1 ek. étkezési keményítő
3 dl száraz fehérbor
1 tk. szárított rozmaring
bors,só
1 dl tejszín
A Rozmaringos sült karaj elkészítési módja:
A mézet,mustárt és a rozmaringot összekeverjük. A húst enyhén megkloffoljuk sóval,borssal bedörzsöljük,majd mindkét felét bekenjük a mézes keverékkel. Tűzálló tálat vajjal kikenünk,a hússzeleteket belerakjuk,meglocsoljuk fehérborral,és alufóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha a hús megpuhult levesszük róla az alufóliát és a tetejét aranybarnára sütjük. A pecseny levét leszűrjuk összeforraljuk 1 ek étkezési keményítővel elkevert tejszinnel. Ízlés szerint sózzuk,borsozzuk. A hússzeleteket kevés szósszal körülöleljük és burgonyakrokettel vagy sós burgonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ALLICS, 2008. nov. 4. 15:43
A rozmaringos sült karaj elkészítési módja és hozzávalói.