Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Minestrone, ahogy mi szeretjük recept

Minestrone, ahogy mi szeretjük recept

Elkészítési idő 70 perc

A Minestrone, ahogy mi szeretjük hozzávalói:
30 dkg füstölt sonka/füstölt szalonna
3 ek étolaj
2-3 nagyobb fej vöröshagyma
50 dkg burgonya
20 dkg borsó
3-4 db répa
1-2 konzerv paradicsomsűrítmény - a lényeg, hogy a levesnek szép, paradicsomos színt adjon - akkor biztos lehetsz benne, hogy ez az ízét is megadja
kb. 250 g spagetti tészta
1 db leveskocka
só ízlés szerint
reszelt sajt (az eredeti recept parmezán, én általában trappistát használok)


A Minestrone, ahogy mi szeretjük elkészítési módja:
A leveskockából és kb. másfél liter vízből levesalapot készítek, ezt félreteszem. Egy külön edénybe a vöröshagymát összedarabolom, az olajon megabálom, mintha egy pörköltalapot készítenék. Mikor a hagyma üvegesedni kezd, mehet bele a sonka/szalonna. Ezt megpíritom/zsírjára sütöm. A felkockázott, meghámozott krumplit átforgatom benne, majd hozzáadom a levesalapot. Ekkor jöhet bele a felkarikázott sárgarépa és a borsó. Felforralás után főni hagyom. Mikor a zöldségek már majdnem készre puhultak, hozzáadom a paradicsomsűritményt, jól elkeverem, majd a spagetti tésztát. Felforralás után puhára főzöm, reszelt sajttal megszórva tálalom.

A leves frissen fogyasztva a legjobb.
A füstölt húsokat azért szeretem használni ehhez a leveshez, mert minden hozzávaló átveszi ezt a kissé füstös ízt, ami egy kis pluszt ad az ételnek.
A párom imádja, így amikor neki szeretnék kedveskedni, nem spórolok a husival. (A hozzávalók mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Az eredeti olasz receptben a főzeléknövények gazdagabb palettája szerepel, ez a verzió viszont egyszerű, tetszés szerint variálható, mindenki számára könnyen elérhető hozzávalókat tartalmaz.)
Ha szereted a jó, laktató leveseket, mint pl. a gulyáslevest és az olasz konyhát, akkor ez is biztosan dobogós lesz Nálad. :)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A minestrone, ahogy mi szeretjük elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook