Gyömbéres karfiol krémleves mandulával recept
A Gyömbéres karfiol krémleves mandulával hozzávalói:1 db fehér hagyma
1 ek étolaj
1 ek vaj
1 kisdarab gyömbér
1 kisebb karfiol
300 ml tejszín
500 ml víz
só
bors
3 szál petrezselyemzöld
1 ek olívaolaj
1 ek mandula
A Gyömbéres karfiol krémleves mandulával elkészítési módja:
A kockára vágott hagymát és gyömbért kevés olajon és vajon pirítsuk meg és tegyük hozzá a rózsáira szedett karfiolt. Forgassuk össze az egészet, majd öntsük fel tejszínnel és vízzel. Főzzük készre, sózzuk, borsozzuk és turmixoljuk össze. Friss apróra vágottpetrezselyemmel, olívaolajjal és tört egész mandulával tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. nov. 30. 23:05
A gyömbéres karfiol krémleves mandulával elkészítési módja és hozzávalói.