Spanyol burgonyafőzelék recept
A Spanyol burgonyafőzelék hozzávalói:1 kg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
1 vöröshagyma
1 kis doboz paradicsompüre
1 db húsleves kocka
30 dkg mirelit zöldpaprika
metélőhagyma
só
A Spanyol burgonyafőzelék elkészítési módja:
A szalonnát apróra vágjuk kiolvasztjuk a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát.Beletesszük a paradicsompürét és vízzel felengedve beletesszük a húsleveskockát.Ha már a kocka szétfőtt,belerakjuk a kockára vágott burgonyát és a mirelit zöldpaprikát.Ha kell sózzuk,lassú tűzön megfőzzük,majd rövid lére sütjük. Tálaláskor a tetejét apróra vágott metélőhagymával megszórjuk. Tükörtojást vagy sült kolbászt adunk mellé.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. okt. 29. 18:28
A spanyol burgonyafőzelék elkészítési módja és hozzávalói.