Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Kelkáposztatekercs másként recept

Kelkáposztatekercs másként recept

A Kelkáposztatekercs másként hozzávalói:
1 fej kelkáposzta
15 dkg rizs
50 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj

bors
majoranna
mártáshoz:
2 kis doboz paradicsompüré
5 dkg vaj
1 citrom leve

bors


A Kelkáposztatekercs másként elkészítési módja:
A káposztát sós vízben 10 percig főzzük,lecsurgatjuk,leveleire szedjük,az apróra vágott hagymát kevés olajon pároljuk majd hozzátesszük a darált húst a fűszereket,5-6 percig tovább pároljuk.Ezzel a masszával megtöltjük a káposzta leveleket,felgöngyöljük,kivajazott tűzálló tálba tesszük. Körete:párolt rizs Az olvasztott vajba belekeverjük a paradicsompürét a citrom levét,feleresztjük 1 dl vízzel ízesítjük sóval borssal és egyszer felfőzzük. A mártást ráöntjük a göngyölegekre,lefedjük és lassú tűznél 45-50 percig sütjük,amíg a tekercsek a paradicsomot be nem isszák.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A kelkáposztatekercs másként elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook