Kelkáposztatekercs másként recept
A Kelkáposztatekercs másként hozzávalói:1 fej kelkáposzta
15 dkg rizs
50 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
só
bors
majoranna
mártáshoz:
2 kis doboz paradicsompüré
5 dkg vaj
1 citrom leve
só
bors
A Kelkáposztatekercs másként elkészítési módja:
A káposztát sós vízben 10 percig főzzük,lecsurgatjuk,leveleire szedjük,az apróra vágott hagymát kevés olajon pároljuk majd hozzátesszük a darált húst a fűszereket,5-6 percig tovább pároljuk.Ezzel a masszával megtöltjük a káposzta leveleket,felgöngyöljük,kivajazott tűzálló tálba tesszük. Körete:párolt rizs Az olvasztott vajba belekeverjük a paradicsompürét a citrom levét,feleresztjük 1 dl vízzel ízesítjük sóval borssal és egyszer felfőzzük. A mártást ráöntjük a göngyölegekre,lefedjük és lassú tűznél 45-50 percig sütjük,amíg a tekercsek a paradicsomot be nem isszák.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2010. okt. 26. 12:43
A kelkáposztatekercs másként elkészítési módja és hozzávalói.