Kelkáposzta rolád recept
A Kelkáposzta rolád hozzávalói:1 zsemle
50 dkg darált hús
1 evőkanál mustár
2 tojás, 1 vöröshagyma
fokhagyma, só, őrölt bors,majoranna
3 dl húsleves (lehet kockából is)
1 kis fej kelkáposzta
15-20 dkg mozarella sajt(vagy amilyet szeretünk és van otthon)
4 db lapkasajt
1 paprika, olaj
a mársáthoz: 3 dl tejszín, bors, 1 evőkanál ételsűrítő(vagy liszt süritéshezz) só,
A Kelkáposzta rolád elkészítési módja:
A kelkáposzta leveleit óvatosan leszedjük, egy kiscsit előfőzzük és egy konyharuhára terítjük téglalap alakban. A húst összekeverjük a beáztatott zsemlével, a fűszerekkel, a vöröshagymával, a tojással a mustárral. A húsmasszát rákenjük a kellevelekre és arra tesszük, a kockára vágott sajtot és a paprikát. Feltekerjük, ha kell pár helyen fogpiszkálóval megtűzzük. Egy tepsire tesszük az olajra és egy picit körbe pirítjuk. Aláöntjük a húslevest és előmelegített sütőbe toljuk, kb 50 percig sütjük lefedve. Amikor kész kivesszük és a visszamaradt levet tejszínnel felöntjük, őrölt borssal ízesítjük és beleszórjuk az ételsűrítőt, beforraljuk. A roládot felszeleteljük és a mártással leöntve, rizzsel/sült krumplival tálaljuk.
És nagyon finom !!
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaanya, 2008. jún. 30. 13:38
A kelkáposzta rolád elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.