Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kelkáposzta rolád recept

Kelkáposzta rolád recept

A Kelkáposzta rolád hozzávalói:
1 zsemle
50 dkg darált hús
1 evőkanál mustár
2 tojás, 1 vöröshagyma
fokhagyma, só, őrölt bors,majoranna
3 dl húsleves (lehet kockából is)
1 kis fej kelkáposzta
15-20 dkg mozarella sajt(vagy amilyet szeretünk és van otthon)
4 db lapkasajt
1 paprika, olaj
a mársáthoz: 3 dl tejszín, bors, 1 evőkanál ételsűrítő(vagy liszt süritéshezz) só,


A Kelkáposzta rolád elkészítési módja:
A kelkáposzta leveleit óvatosan leszedjük, egy kiscsit előfőzzük és egy konyharuhára terítjük téglalap alakban. A húst összekeverjük a beáztatott zsemlével, a fűszerekkel, a vöröshagymával, a tojással a mustárral. A húsmasszát rákenjük a kellevelekre és arra tesszük, a kockára vágott sajtot és a paprikát. Feltekerjük, ha kell pár helyen fogpiszkálóval megtűzzük. Egy tepsire tesszük az olajra és egy picit körbe pirítjuk. Aláöntjük a húslevest és előmelegített sütőbe toljuk, kb 50 percig sütjük lefedve. Amikor kész kivesszük és a visszamaradt levet tejszínnel felöntjük, őrölt borssal ízesítjük és beleszórjuk az ételsűrítőt, beforraljuk. A roládot felszeleteljük és a mártással leöntve, rizzsel/sült krumplival tálaljuk.

És nagyon finom !!

Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Húsételek receptjei


A kelkáposzta rolád elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook