Egri húsgombócleves recept
60 perc
Az Egri húsgombócleves hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsír
25 dkg darált hús
só
bors
1 teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál kakukkfű vagy majoránna
5 dkg búzadara
1 tojás
1.5 liter húsleves zöldséggel
Az Egri húsgombócleves elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymákat zsíron megfuttatjuk,kihűtjük.A darált húshoz hozzákeverjük a hagymát,a sót,a borsot,a pirospaprikát,a kakukkfüvet vagy a majoránnát,a búzadarát,a tojást.10 percig hideg helyen pihentetjük. Közben megpucolom és apróra vágom a zöldségeket,és fűszerezve felteszem főni.A húsmasszából diónyi gömböket formálok,és kifőzöm a levesben.
Célszerű dupla adag húsgolyót készíteni,mivel annyira finom,hogy biztosan elfogy.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Indián lány, 2009. ápr. 8. 23:50
Az egri húsgombócleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.