Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Egri húsgombócleves recept

Egri húsgombócleves recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Egri húsgombócleves hozzávalói:
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál zsír
25 dkg darált hús

bors
1 teáskanál pirospaprika
1 mokkáskanál kakukkfű vagy majoránna
5 dkg búzadara
1 tojás
1.5 liter húsleves zöldséggel


Az Egri húsgombócleves elkészítési módja:
Az apróra vágott hagymákat zsíron megfuttatjuk,kihűtjük.A darált húshoz hozzákeverjük a hagymát,a sót,a borsot,a pirospaprikát,a kakukkfüvet vagy a majoránnát,a búzadarát,a tojást.10 percig hideg helyen pihentetjük. Közben megpucolom és apróra vágom a zöldségeket,és fűszerezve felteszem főni.A húsmasszából diónyi gömböket formálok,és kifőzöm a levesben.

Célszerű dupla adag húsgolyót készíteni,mivel annyira finom,hogy biztosan elfogy.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az egri húsgombócleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook