Baranyai kókuszos recept
120 perc
A Baranyai kókuszos hozzávalói:
Tészta:
25 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tojás
12.5 dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
Kókuszos töltelék:
6 tojásfehérje
10 dkg cukor
15 dkg cukor
Sárga krém:
6 tojássárgája
3 evőkanál liszt
3 dl tej
12.5 dkg margarin
15 dkg porcukor
Csokimáz:
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
5 dkg margarin
2 evőkanál víz
Margarin és liszt a tepsi kikenéséhez
A Baranyai kókuszos elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,kétfelé vesszük,és kinyújtjuk mindkettőt.Az egyiket belefektetjük a kikent-lisztezett tepsibe. A tojásfehérjét habbá verjük,apránként hozzáadjuk a cukrot,végül pedig a kókuszt.A tepsiben lévő lapra kenjük,és ráhelyezzük a másik lapot.Kb. 30 perc alatt kisütjük.Kihűtjük. A sárgáját a liszttel elkeverjük,a tejjel sűrűre főzzük.A margarint habosra keverjük a porcukorral.Ha a sárga krém kihűlt,hozzákeverjük a cukros margarinhoz.Rákenjük a tésztára. A csokimázhoz a hozzávalókat felfőzzük,hűlni hagyjuk,és mielőtt megkeményedne a süti tetejét egyenletesen bevonjuk vele.Száradni hagyjuk,utána szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Indián lány, 2009. jún. 3. 23:53
A baranyai kókuszos elkészítési módja és hozzávalói.