Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hagymaleves húsgombóccal recept

Hagymaleves húsgombóccal recept

A Hagymaleves húsgombóccal hozzávalói:
3 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
5 evőkanál étolaj
1 póréhagyma
1 evőkanál liszt
2 húsleveskocka
1 dl fehérbor
A gombóchoz:
50 dkg darált hús
2 zsemle
2 tojás

bors
2 evőkanál aprított petrezselyem
csipetnyi majoránna


A Hagymaleves húsgombóccal elkészítési módja:
A felforrósított étolajba beledobjuk a karikára vágott vöröshagymákat, s üvegesre pároljuk. Ezután beleszórjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd a zúzott fokhagymával is összekeverjük, s felengedjük 2, 5-3 liter vízzel. Ha már jó meleg, a leveskockákat is belerakjuk és közepes lángon főzzük. Közben elkészítjük a gombócokat: a húshoz hozzáadjuk a tojásokat, a vízben áztatott és jól kicsavart zsemléket, a petrezselyem zöldjét, a sót, a borsot, a majoránnát. E masszából apró gombócokat formálunk, s ha a leves majdnem kész, beletesszük, és rászórjuk a felkarikázott póréhagymát is. Ezután 20 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a bort, amivel még 5 percen át főzzük, s forrón tálaljuk. (Aki szereti a tejszínt, azt is keverhet a levesbe.)


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hagymaleves húsgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook