Diós mazsolatorta recept
A Diós mazsolatorta hozzávalói:Piskótához:
6 tojás
6 ek. cukor
2 ek.liszt
1 ek. kakaópor
5 dkg darált dió
5 dkg rumba áztatott mazsola
1 mk. sütőpor
Krémhez:
25 dkg vaj, vagy margarin
35 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
1/2 cs. csokipudingpor
3 dl tej
Tetejére: 5 dkg rumba áztatott mazsola és kakaópor
A Diós mazsolatorta elkészítési módja:
A hozzávalókból szögletes, kakaós piskótát sütök. Az egész tojásokat felverem géppel, majd amikor már nagyon kemény óvatosan beleforgatom a sütőporral, kakaóporral és darált dióval elkevert lisztet. Ezután az aprított mazsolát is belekeverem, sütöm. Kihűlés után kettévágom és megtöltöm a kakaós krémmel, tetejét díszítem pár szem rumba áztatott mazsolával és megszórom pici kakaóporral. Krém: a vajat vagy margarint habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a pudingporból főzött, kihűlt pudingot, majd belekeverem a kakaóport is, jól kihabosítom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. nov. 29. 20:30
A diós mazsolatorta elkészítési módja és hozzávalói.