Márványos kuglóf recept


10dkg finomliszt
10dkg rétesliszt
4 tojás
20dkg kristálycukor
1dl tej
1dl olaj
1cs sütőpor
10dkg rumba áztatott mazsola
2 kanál kakaópor
citromhéj
A Márványos kuglóf elkészítési módja:
A tojásfehérjét felverem habnak a cukorral együtt. Utána sorban minden hozzávalót belekeverek óvatosan a kakón kívül. morzsázott zsírozott kuglófformába öntöm a 3/4-ét. A tőbbihez keverem a kakót és rákanalazom a formában lévő tésztára,ettől lesz olyan márványos ha megsül. Lehet még beledobálni meggyszemeket, vagy kemény darabos lekvárt.ha kihült bevonom étcsokival. (lehet a tésztájába kakaó helyett pát kanál mákot is tenni ettől még különlegesebb)
kb:30-35perc a sütési idő. tüpróba!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: anita0810, 2007. aug. 30. 08:28
A márványos kuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.