Diós-rácsos recept
120 perc
A Diós-rácsos hozzávalói:
Tésztához:
40dkg liszt
10dkg cukor
25dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 citrom leve+héja
1 db tojás
a tészta kenéséhez lekvár
Töltelékhez:
25dkg cukor
25dkg darált dió
4 db tojás sárgája+habja+1 a kenéshez
1 csomag vaniliáscukor
A Diós-rácsos elkészítési módja:
A hozzávalókat(tészta)összegyúrjuk, majd 1/4 részt félreteszünk. A többi tésztát kinyújtjuk és egy közepes nagyságú tepsibe tesszük és megkenjük lekvárral. A cukrot a tojás sárgájával kikeverjük, majd hozzáadjuk a diót és a vaniliáscukrot, majd a tojások felvert habját. Ezt a masszát rákenjük a lekváros tésztára. Az 1/4 rész tésztából ,,berácsozzu" és a rácsokat megkenjük tojással majd betesszük a sütőbe sűlni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kovsz, 2007. aug. 29. 15:53
A diós-rácsos elkészítési módja és hozzávalói.